ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Далай-лама закликав до діалогу з ІД

Тибетський духовний лідер нагадав, що іслам - миролюбна релігія

Далай-лама закликав до діалогу з ІД
Далай-лама
Фото: EPA/UPG

Духовний лідер Тибету Далай-лама XIV Тензін Г'яцо закликав вести діалог з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД).

Про це духовний лідер тибетських буддистів заявив в інтерв'ю італійській газеті La Stampa.

"Необхідно слухати, розуміти, так чи інакше проявляти повагу. Іншого шляху у нас немає", - заявив Далай-лама.

Так, він сказав про співчуття, яке треба проявляти всім сторонам. "Зробіть це своїм серцем", - закликав він. Як приклад він навів ставлення Німеччини до проблеми біженців: "Вона була дуже щедрою: прийняла їх і нагодувала".

"Кожна людина має свою власну релігію і свою правду, але в суспільстві має бути багато релігій і багато істини", - вважає Далай-лама. При цьому він нагадав що іслам - миролюбна релігія.

У листопаді Далай-лама XIV висловив думку, що молитва не здатна сама вирішити проблему світового тероризму. Він закликав вирішувати це питання на рівні родин і суспільства і не чекати допомоги не тільки від Бога, але й від урядів.

Далай-лама XIV Тензін Г'яцо вважається духовним лідером тибетського народу. У 1989 році удостоєний Нобелівської премії миру.

У 1959 році духовний лідер залишив Китай після жорстокого придушення пекінською владою повстання тибетського населення. Відтоді Далай-лама XIV живе в Індії. До 27 квітня 2011 року очолював уряд Тибету у вигнанні. У КНР його оголосили поза законом як керівника тибетських сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram