ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фонд Навального відправив скаргу на сина генпрокрурора РФ у прокуратуру Швейцарії

Навальний стверджує, що у Швейцарії діє злочинна група, яка допомагає родині Чайки легалізувати кошти

Фонд Навального відправив скаргу на сина генпрокрурора РФ у прокуратуру Швейцарії
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Олексій Навальний розповів, що Фонд боротьби з корупцією (ФБК) відправив докладну скаргу на сина генпрокурора РФ Артема Чайку у прокуратуру Швейцарії та в наглядовий орган за швейцарським фінансовим ринком.

Про це повідомляється на сайті Навального.

"У скарзі йдеться про те, що на території Швейцарії як мінімум 10 років функціонує злочинна група, метою якої є відмивання злочинно здобутих коштів. Група місцевих юристів здійснює злочинну діяльність, у тому числі легалізацію коштів сім'ї генерального прокурора РФ - Юрія Чайки", - йдеться у повідомленні.

У скарзі фігурують кілька громадян Швейцарії, безпосередньо пов'язаниз з Артемом Чайкою. Серед них Француа Тарін (Francois Tharin, співзасновник фірми Артема Чайки FT Conseils), Рене Курт (Rene Kurth, співзасновник і директор фірми Juridical House) і сім'я Лісуренків (вони надають Чайці фіктивну адресу у Швейцарії).

Крім цього, фонд просить перевірити легальність отримання сином генпрокурора швейцарської посвідки на проживання. За словами Навального, всі швейцарські відомства вже підтвердили отримання цих скарг.

Напередодні прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що розслідування ФБК про сім'ю Чайки не викликало інтересу в Кремлі.

Фільм-розслідування ФБК про генерального прокурора Росії Юрія Чайку опублікували минулого тижня. У ньому стверджується, що Чайка і його сини, а також високопоставлені співробітники Генпрокуратури причетні до корупційних схем і, можливо, вбивства. Сам Чайка назвав розслідування брехливим і замовним. У відповідь фонд Навального подав до суду на генпрокурора РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram