ГоловнаСвіт

Канада і Мексика отримали право накласти торгові санкції на США

Сенат США закликають скасувати закон про обов'язкове зазначення походження товарів.

Канада і Мексика отримали право накласти торгові санкції на США
Фото: EPA/UPG

Канада і Мексика отримали від Світової організації торгівлі (СОТ) право накладати торгові санкції на США на суму в $1 млрд.

Про це повідомляє The Globe and Mail.

Так Оттава зможе збільшити мито на імпорт американської продукції на $780 млн, Мехіко - на $228 млн. Спочатку держави вимагали втричі більшої компенсації.

Суперечка між Вашингтоном, Оттавою і Мехіко почалася 2009 року, коли США зажадали, щоб на етикетках повідомляли всю необхідну інформацію про м'ясо для того, щоб підвищити обізнаність покупців про походження продуктів харчування.

Канада і Мексика висловили невдоволення новим законом, оскільки в результаті США скоротили імпорт великої рогатої худоби і свиней із цих країн.

У Міністерстві економіки Мексики повідомили, що торговельні обмеження зачеплять яблука, молочну продукцію, алкогольні напої та предмети особистої гігієни, які експортують США. На які американські продукти збирається накласти санкції Канада, поки що не уточнено. Однак, як пише видання, попередній уряд уже склав список, у який потрапили яловичина, свинина, вино і вишня.

За інформацією The Globe and Mail, Канада, Мексика і кілька американських чиновників закликають Сенат США скасувати закон про обов'язкове зазначення походження товарів.

З моменту утворення 1995 року СОТ 18 разів надавала країнам право вводити торгові санкції, скористалися ним лише в шести випадках.

Нагадаємо, 2 грудня повідомляли, що Україна оскаржить у СОТ заборону Росією експорту продуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram