ГоловнаСвіт

Трамп запропонував закрити в'їзд до США мусульманам

Мільярдер вважає, що Конгрес мусить з'ясувати причини ненависті прихильників ісламу до американців

Трамп запропонував закрити в'їзд до США мусульманам
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США, мільярдер і політик-республіканець Дональд Трамп виступив за "загальну і повну заборону" на в'їзд у США мусульман.

Про це йдеться в поширеній у пресі заяві претендента на пост президента США, повідомляє агентство Рейтер.

Трамп заявив, що останні опитування виявили ненависть послідовників ісламу до американців. Це почуття "поза розумінням", але воно загрожує зростанням терористичних атак, вважає Трамп.

"Поки ми не зможемо визначити і зрозуміти цю проблему і ту небезпечну загрозу, яку вона становить, наша країна не повинна ставати жертвою нападів людей, які вірять тільки у джихад і не відчувають сенсу і поваги до людського життя", - заявив кандидат у президенти.

Заборона могла би діяти аж до законодавчого визначення Конгресом заходів профілактики тероризму. "Звідки ця ненависть походить і чому - ми повинні з'ясувати", - зазначив Трамп.

Бізнесмен і раніше пов'язував терористичні прояви і віросповідання. Наприклад, у листопаді як відповідний захід на теракти в Парижі він запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей у країні.

Згідно з останніми опитуваннями, у президентській гонці перемагають Дональд Трамп від республіканців і Хілларі Клінтон від демократів.

Передвиборчий з'їзд Демократичної партії, як очікується, відбудеться у Філадельфії, штат Пенсильванія, 25-28 липня 2016 року. З'їзд республіканців заплановано на 18-21 липня 2016 року у Клівленді, штат Огайо. За їхніми підсумками мають визначити офіційних кандидатів від партій на виборах президента, які відбудуться 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram