ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Когалымавиа" вимагатиме від Єгипту компенсації за А321

Російська авіакомпанія сподівається на партнерські відносини Росії з Каїром.

"Когалымавиа" вимагатиме від Єгипту компенсації за А321
Обломки российского А321
Фото: EPA

Російська авіакомпанія "Когалымавиа" вимагатиме від влади Єгипту компенсацію в суді за катастрофу пасажирського літака А321.

Про це розповів в інтерв'ю журналу Forbes Ісмаїл Лепієв, власник туристичного холдингу TH&C, у який входить авіакомпанія.

"Єгипет - партнер Росії в багатьох сферах, це відносини, які вибудовувалися десятиліттями, ми це поважаємо і до останнього намагатимемося домовитися про компенсацію без судових кроків", - розповів він в інтерв'ю журналу, додавши, що зараз Єгипет офіційно завершує розслідування, згодом він оголосить його результати.

31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини на борту. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-ель-Шейха у Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської та радянської авіації.

Голова ФСБ Олександр Бортніков 17 листопада на нараді в Кремлі сказав, що причиною падіння літака став теракт. За його словами, на борту спрацював вибуховий пристрій потужністю до одного кілограма в тротиловому еквіваленті. Раніше "Ісламська держава" двічі брала на себе відповідальність за катастрофу.

4 грудня "Когалымавиа" призупинила польоти у зв'язку із закриттям найпопулярніших туристичних напрямків - Єгипту і Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram