ГоловнаСвіт

ООН: країни, які не бажають приймати біженців із Сирії, підтримують тероризм

На думку Верховного комісара ООН у справах біженців, сирійці, якими знехтували, вступають в ІД.

ООН: країни, які не бажають приймати біженців із Сирії, підтримують тероризм
Антонио Гутьеррес
Фото: EPA/UPG

Країни, які відмовляють у наданні притулку сирійським біженцям, оскільки вони є мусульманами, грають на руку "Ісламській державі" та іншим терористичним угрупованням і сприяють зростанню терористичної загрози.

Про це заявив Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутьєррес (Antonio Guterres), передає агентство Рейтер.

"Коли люди говорять, що вони не можуть прийняти сирійських біженців, тому що ті мусульмани, ті, хто говорить це, підтримують терористичні організації і дозволяють їм бути набагато ефективнішими в наборі людей", - заявив Гутьєррес.

Через нестабільну ситуацію в країнах Африки та Близького Сходу в європейські держави прибуває дедалі більше мігрантів. За планом Єврокомісії біженці мають розподілятися у країнах ЄС пропорційно їхнім населенню, економіці, рівню життя та іншим факторам. Різко проти запровадження таких квот виступають Угорщина, Словаччина, Румунія, Польща та Чехія.

Міграційний криза найпомітніше вдарила по Німеччині. Згідно з офіційним прогнозом, у ФРН в 2015 році буде зареєстровано близько 800 тис. біженців. За останніми даними агентства Frontex, за перші дев'ять місяців цього року на територію країн Євросоюзу прибули понад 710 тис. мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішня міграційна криза є найбільшою у світі з часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram