ГоловнаСвіт

Кисельов виявився власником виноробного підприємства в Криму

Головний російський пропагандист робить вино для себе і друзів.

Кисельов виявився власником виноробного підприємства в Криму
Дмитрий Киселев

Телеведучому Дмитру Кисельову належить виноробне підприємства Cock t`est belle (читається як "Коктебель") в окупованому Росією Криму, пише РБК.

"Ми зі ще трьома родинами вирішили зробити якісне вино для самих себе - щоб було що пити на відпочинку", - розповів Кисельов. Партнерами Кисельова є коктебельські винороби Волошини і сім'ї московських архітекторів - Дмитра Овчарова й Олександра Некрасова. Волошини надали під господарство землю, решта - гроші.

Господарство здатне випускати до 4 тисяч пляшок на рік.

"Поки що це не бізнес. Ми ще жодної пляшки не продали, все випивали самі, дарували друзям, віддавали на виставки та дегустації експертів", - сказав Кисельов.

Ігристі вина під брендом Cock t`est belle вперше були представлені на щорічному саміті російських виноробів в Абрау Дюрсо в жовтні 2014 року.

Назва проекту - Cock t`est belle - збігається з назвою маєтку, який Кисельов побудував в районі Коктебеля 2005 року. Будинку з незвичайним дизайном було присвячено кілька сюжетів українських телеканалів ще до переходу Криму під російську юрисдикцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram