ГоловнаСвіт

У Парижі схвалили проект угоди на заміну Кіотському протоколу

Документ, як очікується, буде ухвалено до кінця наступного тижня.

У Парижі схвалили проект угоди на заміну Кіотському протоколу
Фото: EPA/UPG

Учасники конференції ООН з проблем зміни клімату, яка відбувається в Парижі, схвалили текст майбутньої угоди зі скорочення викидів парникових газів, передає "Бі-бі-сі".

48-сторінковий документ обговорюватимуть міністри країн-учасниць конференції в понеділок.

Як очікується, до кінця наступного тижня в Парижі буде ухвалено багатосторонню кліматичну угоду, яка замінить Кіотський протокол.

Міжнародна конференція, присвячена зміні клімату, відкрилася в Парижі минулого понеділка. У конференції беруть участь лідери 147 держав.

Зустрічі країн-учасниць Конвенції ООН з проблем зміни клімату відбувається щороку з 1992 року, але вкрай рідко - на такому високому рівні. У 2011 році було укладено угоду, згідно з якою план дій мав бути розроблений і погоджений до кінця 2015 року.

Як вважають прихильники укладення нової всеосяжної угоди щодо клімату, повноцінна домовленість у Парижі обмежить викид в атмосферу парникових газів і дозволить зменшити ймовірність несприятливої зміни клімату.

Проте, як зазначають експерти, враховуючи політичні труднощі, результатом переговорів, швидше за все, буде якийсь компроміс, який розв’яже лише частину проблем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram