ГоловнаСвіт

Поліція розшукує ще двох підозрюваних у паризьких терактах

Їх звинувачують у допомозі підозрюваному в плануванні нападів Салаху Абдесламу.

Поліція розшукує ще двох підозрюваних у паризьких терактах
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Бельгії оголосила, що ідентифікувала ще двох підозрюваних у справі про паризькі теракти 13 листопада.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Зараз обох нових підозрюваних розшукує поліція. Їх звинувачують у допомозі підозрюваному в плануванні нападів у Парижі Салаху Абдесламу", - йдеться в повідомленні.

Обидва підозрюваних озброєні і небезпечні. Вважають, що вони допомогли Абдесламу у вересні приїхати до Угорщини.

За словами прокурора, підроблене посвідчення особи з прізвищем одного з нових підозрюваних було використано, щоб перевести гроші родичу ватажка нападів Аблельхаміда Абауда.

Як повідомлялося, в кінці листопада бельгійська газета Het Laatste Nieuws повідомила, що Абдеслам втік до Сирії. На його ім'я була оформлена оренда автомобіля Volkswagen Polo, який знайшли поруч з концертним залом "Батаклан", який зазнав нападу. Він же вів обстріл кафе у центрі Парижа, біля якого підірвав себе його брат Ібрагім. Незабаром після терактів поліція зупинила машину з Абдесламом і ще двома чоловіками неподалік від бельгійського кордону, однак після перевірки документів їх відпустили. 26 листопада Абдеслама оголосили в міжнародний розшук.

Нагадаємо, пізно ввечері 13 листопада в Парижі сталася серія терактів. В результаті атак загинули 130 людей, більш ніж 350 постраждали. Відповідальність за напад узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram