ГоловнаСвіт

Фонд Навального подав до суду на генпрокурора РФ

Навальний і соратники вважають, що генпрокурор образив їх своїми заявами

Фонд Навального подав до суду на генпрокурора РФ
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального звернувся до суду з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації авторів розслідування про генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Про це пише у своєму "Фейсбуці" юрист ФБК Іван Жданов.

На своїй сторінці Жданов написав, що позовну заяву має прийняти суд протягом п'яти днів. Він зазначає, що дату судового засідання можна буде дізнатися 9 грудня.

У позовній заяві йдеться, що представниками ФБК виступають Олексій Навальний, Георгій Албурі, Любов Соболь та Іван Жданов. У позові просять визнати такими, що ганьблять ділову репутацію ФБК і не відповідають дійсності, поширені генеральним прокурором відомості. Мова йде про фразу Чайки, в якій він вказує на "брехливий характер" відомостей, викладених у розслідуванні, а також називає розслідування замовним.

1 грудня ФБК опублікував фільм-розслідування про генпрокурора РФ. У ньому йшлося, що генпрокурор РФ Юрій Чайка і його сини Артем Чайка та Ігор Чайка, а також високопоставлені співробітники генпрокуратури Росії причетні до сукупності тяжких злочинів проти особистості, проти державної служби і в сфері економіки.

Серед злочинних схем, які описав ФБК, - захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram