ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фонд Навального викрив молодшого сина генпрокрурора РФ у сумнівній діяльності

За п'ять місяців компанія сина російського генпрокурора "позачергово" отримала контракти на $1,3 млн.

Фонд Навального викрив молодшого сина генпрокрурора РФ у сумнівній діяльності
Юрий Чайка
Фото: ngzt.ru

Юрист Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального, Любов Соболь, написала у своєму "Фейсбуці", що конкурси, в яких брала участь компанія молодшого сина генпрокурора РФ Юрія Чайки Ігоря Чайки, є "фальшивкою".

Як пише в ФБ Соболь, ТОВ "СитиСтройСервис", яке належить Ігорю Чайці, займається проведенням капітального ремонту. За п'ять місяців воно отримало кілька контрактів на суму понад 88 млн рублів ($1,3 млн).

Компанія Чайки перемогла у трьох конкурсах на відбір підрядних організацій в серпні 2015 року. "При цьому треба зауважити, що коли я пишу "компанія виграла конкурс", слід розуміти, що жодних конкурсів з відбору підрядників по суті і не було", - пише юрист ФБК.

Конкурси Соболь називає "фальшивкою" і пише, що у двох із трьох випадків отримання підряду фірма Чайки була єдиним учасником конкурсу. Крім того, в конкурсах, де брала участь компанія Чайки, проводився "додатковий" відбір, хоча зазвичай у конкурсах з відбору на капітальний ремонт є тільки один етап.

"Тому у мене немає жодних сумнівів, що Чайкінська фірма отримала контракти не в результаті перемоги в чесних і відкритих конкурсах, а в результаті адміністративного ресурсу та якихось "домовленостей", - підсумовує вона.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального у вівторок, 1 грудня, опублікував фільм-розслідування про сім'ю генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, в одного з синів генпрокурора Артема Чайки є готель в Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані в результаті незаконних махінацій.

Сам Чайка називав розслідування ФБК замовним і пообіцяв, що в недалекому майбутньому він повідомить, хто за ним стояв. Глава фонду Олексій Навальний 3 грудня сказав, що подасть на генпрокурора в суд у справі про захист честі, гідності та ділової репутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram