ГоловнаСвіт

Верховний суд Бразилії відмовився зупинити імпічмент президента Русеф

Процедура імпічменту може зайняти кілька місяців

Верховний суд Бразилії відмовився зупинити імпічмент президента Русеф
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Федеральний Верховний суд Бразилії відхилив дві апеляції, подані депутатами Партії трудящих, покликані зупинити процедуру імпічменту президента країни Ділми Русеф.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Сама Русеф є членом Партії робітників.

Судді Целзу ді Меллу і Гілмар Мендес відхилили дві апеляції від депутатів Партії робітників, але одну, від члена Комуністичної партії Бразилії, наразі залишили без рішення.

3 грудня спікер нижньої палати бразильського Конгресу Едуарду Кунья оголосив про запуск процедури імпічменту діючого президента країни Ділми Русеф. Процедура імпічменту може зайняти кілька місяців.

Русеф звинувачується у порушенні законодавства про фінансову відповідальність у 2014-му і 2015 роках. Главу держави звинувачують у тому, що її адміністрація використовувала податкові маневри з метою приховати дефіцит бюджету, уряд Бразилії свою провину заперечує.

25 листопада в рамках розслідування корупції у державній нафтовій корпорації Petrobras заарештували високопоставлених соратників Русеф - директора бразильського банку BTG Pactual Андре Естевеса і депутата від Партії робітників (її представляє Русеф) Делсідіу Амарала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram