ГоловнаСвіт

Бойовики "Аль-Каїди" покинули одне із захоплених ними міст у Ємені

Під час боїв у звільненому місті було вбито близько 10 осіб.

Бойовики "Аль-Каїди" покинули одне із захоплених ними міст у Ємені
Йеменская полиция
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Аль-Каїда" покинули захоплене напередодні місто Джаар, ситуацію в місті контролює поліція.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцевих жителів.

За словами співрозмовників агентства, ісламісти покинули місто після того, як підірвали будинок командира місцевого ополчення. Під час нападу було вбито близько 10 осіб з обох сторін.

Попри це, бойовики угруповання "Ансар аль-Шаріа", що є філією "Аль-Каїди" на Аравійському півострові (АКАП), як і раніше, контролюють сусіднє місто Зинджибар.

Напередодні, 2 грудня, ісламісти вдруге за останні чотири роки захопили ці два міста, розташовані лише за 50 кілометрів від портового міста Аден, у якому зараз перебуває законний уряд Ємену.

Громадянська війна в Ємені, однією з воюючих сторін якої є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" - триває кілька років. Хусити виступають проти сунітського єменського президента Абд Раббу Мансура Хаді і його уряду. На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь, а невдовзі після цього єменський лідер утік у Саудівську Аравію. У березні цього року Саудівська Аравія та її регіональні союзники почали військову операцію проти шиїтських повстанців-хуситів із метою повернення Хаді до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram