ГоловнаСвіт

Киргизстан сподівається замінити росіянам Туреччину і Єгипет

Киргизи сподіваються привабити громадян РФ низькими цінами

Киргизстан сподівається замінити росіянам Туреччину і Єгипет
Фото: russkg.ru

Влада Киргизстану має намір переманити росіян на відпочинок до себе в країну на заміну Туреччині та Єгипту.

Як повідомляє "Радио Азаттык" (киргизьке відділення "Радіо Свобода"), департамент туризму при міністерстві культури країни вже направив російським колегам кілька офіційних листів, в яких розповідається про туристичний потенціал Киргизстану.

"З урахуванням сформованої обстановки трудові колективи і прості громадяни можуть відпочити в нашій країні. Паралельно ми пропонуємо власникам і керівникам наших санаторіїв та курортів знизити ціни, оскільки відпочивальників зараз мало", - пояснив заступник директора киргизького департаменту туризму Михайло Кім.

За його словами, пусті зараз санаторії та пансіонати відновлять роботу і підготують максимально комфортні умови для іноземних туристів.

За даними Національного статистичного комітету Киргизстану, за 9 місяців 2015 року в країні побували 1 млн 156 тис. туристів, близько 820 тис. з них влітку прибули на озеро Іссик-Куль, що вважається головним курортом республіки. 70% відпочивальників склали місцеві жителі. Влітку на озері відпочили близько 60 тис. росіян, що на 17% більше, ніж у 2014 році.

Раніше, 30 листопада, іспанські туристичні компанії висловили готовність організувати альтернативний напрям відпочинку в країні для росіян після призупинення польотів у Єгипет і Туреччину.

Нагадаємо, 28 листопада Росія ввела санкції щодо Туреччини. Зокрема, РФ заборонила чартери в Туречиину. Російсько-турецькі відносини погіршилися після того, як ВПС Туреччини 24 листопада збили російський бомбардувальник, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження.

Указ про призупинення польотів з Росії до Єгипту Путін підписав 8 листопада. Це сталося після падіння російського літака A321 над Синайським півостровом. Всі 224 людини, які перебували на борту, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram