ГоловнаСвіт

Ердоган пообіцяв довести нафтову змову Росії й ІД

За словами турецького лідера, до справи причетні сирійський бізнесмен з громадянством РФ і "знаменитий російський шахіст".

Ердоган пообіцяв довести нафтову змову Росії й ІД
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що має докази того, що Росія причетна до торгівлі нафтою з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє Daily Sabah.

"У нас на руках є докази. І ми покажемо їх усьому світу", - сказав турецький лідер.

За його словами, він може підтвердити, що сирійський бізнесмен Джордж Хасвані, який також має російське громадянство, купує нафту в ІД. Також він повідомив, що до угод причетний "знаменитий російський шахіст". Він не уточнив його імені.

27 листопада агентство Рейтер з посиланням на Ердогана повідомило, що США мають докази того, що ІД і російські компанії продають нафту Сирії. При цьому президент назвав наклепом звинувачення в тому, що Туреччина купує нафту в ІД.

Російсько-турецькі відносини погіршилися після того, як ВПС Туреччини 24 листопада збили над територією Сирії російський бомбардувальник Су-24. Напередодні Росія звинуватила Туреччину в масштабних закупівлях нафти в ІД.

У листопаді міністерство фінансів США і ЄС ввели санкції проти Хасвані. Його вважають нафтовим посередником між ІД і сирійською владою. У санкційні списки, крім інших, було включено президента Міжнародної шахової організації (ФІДЕ) Кірсана Ілюмжинова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram