ГоловнаСвіт

Британська авіація вперше завдала удару по нафтових родовищах ІД у Сирії

Парламент Великобританії вирішив підтримати бомбардування в Сирії після 10-годинних дебатів.

Британська авіація вперше завдала удару по нафтових родовищах ІД у Сирії

Британські винищувачі-бомбардувальники "Торнадо" під час першої повітряної атаки в Сирії завдали ударів по нафтовидобувній інфраструктурі терористичної організації "Ісламська держава" (ІД), що розташована на сході країни.

Про це повідомляє ВВС.

За словами міністра оборони Великобританії Майкла Феллона, операція пройшла успішно. До цього Лондон завдавав авіаударів по позиціях бойовиків ІД тільки на іракській території.

Чотири британські бомбардувальники вилетіли з авіабази Акротірі на Кіпрі через кілька годин після того, як британський парламент санкціонував участь Лондона в операції проти ІД на території Сирії.

За даними агентства Рейтер, Британія відправляє ще вісім бомбардувальників на Кіпр для завдавання ударів по позиціях джихадистів.

За бомбардування в Сирії проголосували 397 парламентаріїв, проти - 223. Голосуванню передували 10-годинні дебати.

Великобританія з 24 вересня 2014 року проводить операцію "Шейдер" проти ІД за запитом іракського уряду. Королівство відправило 350 військових інструкторів для тренування місцевих сил, які протистоять бойовикам, а також використовує 18 літаків і 10 безпілотників для розвідки й атак на позиції терористів. Над Сирією британці досі проводили тільки розвідувальні польоти.

"Ісламська держава" влітку 2014 року захопила значну частину Сирії й Іраку та проголосила там халіфат.

Нагадаємо, 18 листопада повідомляли, що Британія хоче отримати мандат ООН для проведення військової операції в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram