ГоловнаСвіт

Путін пояснив збитий Су-24 помутнінням думок у правителів Туреччини

"Туреччина не відбудеться помідорами", - заявив президент РФ.

Путін пояснив збитий Су-24 помутнінням думок у правителів Туреччини
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін пояснив рішення Туреччини збити російський Су-24 помутнінням розуму у її правителів. Про це він заявив під час щорічного звернення до Федеральних зборів РФ.

"Ми завжди вважали і вважаємо зраду найостаннішою і найганебнішою справою. Нехай знають це ті в Туреччині, хто стріляв у спину нашим льотчикам", - заявив президент країни, чия армія вела артилерійські обстріли українських військових через кордон.

"Я взагалі, колеги, не розумію, навіщо вони це зробили. Будь-які питання і будь-які протиріччя, які ми навіть і не бачили, можна було вирішити зовсім іншим способом. Понад те, ми були готові співпрацювати з Туреччиною у найчутливіших для неї питаннях і готові були піти так далеко, як їхні союзники не бажали робити", - заявив Путін.

"Тільки, напевно, Аллах знає, навіщо вони це зробили. І, мабуть, Аллах вирішив покарати владну кліку в Туреччині, позбавивши її розуму", - заявив російський президент.

При цьому він запевнив, що Росія не буде нервово реагувати на інцидент із Су-24, але додав, що Туреччина ще не раз пошкодує про скоєне. "Туреччина не відбудеться помідорами", - заявив він.

Нагадаємо, що турецькі військові збили Су-24 у вівторок, 24 листопада. Туреччина стверджує, що літак перетнув кордон і військові дали екіпажу десять попереджень. У Росії кажуть, що літак знаходився в небі над Сирією. Під час падіння літака загинув пілот. Під час польоту до місця рятувальної операції вертоліт Мі-8 підбили на території Сирії. Він здійснив аварійну посадку. У результаті загинув контрактник морської піхоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram