ГоловнаСвіт

У Нідерландах поліцейського спіймали на продажу речей з МН17

Слідство наразі не встановило, чи справді ці речі пов'язані з зі збитим бойовиками літаком.

У Нідерландах поліцейського спіймали на продажу речей з МН17
Фото: ЕРА/UPG

У Нідерландах слідчого поліції підозрюють в онлайн-торгівлі речами, пов'язаними з літаком Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, збитим проросійськими бойовиками на Донбасі в липні 2014 року.

Про це повідомляє видання nltimes.

Поки триває розслідування справи, працівника перевели на іншу посаду, хоча раніше ЗМІ повідомляли про його звільнення. Також йому було оголошено підозру в розтраті.

За даними поліції, він розміщував на сайті оголошень Marktplaats інформацію про продаж різних речей. Зокрема, йшлося про робочий одяг, що використовувався під час розслідування авіакатастрофи, а також "шматочок невідомого матеріалу". ЗМІ повідомляють, що він пропонував для продажу й уламки літака.

На нинішньому етапі розслідування невідомо, чи справді ці речі пов'язані зі збитим МН17 і чи вдалося поліцейському щось продати. Наразі поліція проводить внутрішнє розслідування, прокуратура також порушила кримінальну справу.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак було знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук"). 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram