ГоловнаСвіт

Олланд порівняв зміну клімату з тероризмом

Олланд закликав багаті країни докласти максимум зусиль до боротьби з глобальним потеплінням

Олланд порівняв зміну клімату з тероризмом
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що боротьба зі зміною клімату і війна з терором рівнозначні.

Про це він заявив на теренах кліматичного саміту ООН в Парижі, інформує агентство Рейтер

"Я не можу відокремлювати війну проти терору від боротьби з глобальним потеплінням. Це два масштабні виклики, на які ми повинні дати відповідь, тому що нам треба залишити дітям не тільки вільний від тероризму світ, але й захищену від катастроф планету", - сказав Олланд. Він зазначив, що нова угода про боротьбу зі зміною клімату має бути універсальною, диференційованою і юридично обов'язковою. Багаті країни, на думку французького лідера, мусять докласти до цієї боротьби більше зусиль, ніж бідні.

Кліматичний саміт ООН триває у Парижі з 30 листопада по 11 грудня. У ньому беруть участь глави близько 150 держав і урядів, які планують укласти нову угоду про боротьбу зі зміною клімату.

Вона має прийти на зміну Кіотському протоколу, ухваленому у 1997 році на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Згідно з положеннями протоколу, розвинені країни і країни з перехідною економікою мусять скоротити або стабілізувати викиди шкідливих для навколишнього середовища парникових газів.

Нагадаємо, напередодні в Парижі затримали 300 екоактивістів, які протестують проти проведення міжнародної конференції з клімату COP 21 в Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram