ГоловнаСвіт

Японія розмістить гарнізон у районі спірних островів Сенкаку

Японський гарнізон оборонятиме спірний архіпелаг.

Японія розмістить гарнізон у районі спірних островів Сенкаку
Острова Сенкаку

Японія розмістить гарнізон неподалік  від спірних островів Сенкаку (китайська назва - Дяойюдао).

Про це пише The South China Morning Post.

Віце-прем'єр Японії Кендзі Вакамія зустрівся з Йосітакою Накаямою, мером міста Ісігакі, і поінформував його про плани розмістити 2019 року на острові Ісігакі гарнізон чисельністю 500 осіб. До його обов'язків належатиме відбиття атаки десанту і здійснення протиракетної оборони острова.

Ісігакі розташований неподалік від Сенкаку. На сусідньому острові Йонагуні вже зводять японську базу для гарнізону чисельністю 150 осіб. До 2018 року війська також планують розмістити на островах Міяко і Амаміосіма (Осіма).

Японія контролює безлюдні острови Сенкаку (китайська назва - Дяойюдао) з кінця XIX століття. Територіальна суперечка навколо островів загострилася у вересні 2013 року, коли Токіо оголосив про купівлю у приватних власників трьох із п'яти островів, у шельфі яких знайшли потенційно багаті поклади газу і нафти. У Китаї націоналізація островів спровокувала масові антияпонські демонстрації, кілька японських підприємств у КНР мусили призупинити свою роботу.

За версією Пекіна, архіпелаг відкрили китайці в XIV столітті і він є споконвічно китайською землею. У листопаді 2013 року Пекін оголосив про створення над Східно-Китайським морем зони ідентифікації ППО, яка в тому числі накриває Сенкаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram