ГоловнаСвіт

КНДР і Південна Корея відновили переговори

Зараз відносини двох Корей залишаються напруженими.

КНДР і Південна Корея відновили переговори
КНДР и Южная Корея
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Дипломати КНДР і Південної Кореї зустрілися на нейтральній території, щоб обговорити розрядку у відносинах.

Про це повідомляє BBC.

Переговори, ініційовані Пхеньяном, за традицією проходять у селі Пханмунджом, де розташована так звана об'єднана зона безпеки - ключовий майданчик для зустрічей представників двох корейських держав. Як зазначає ВВС, нинішні переговори заледве чи приведуть до прориву у відносинах. На них заплановано узгодити графік подальших зустрічей, зокрема на найвищому рівні.

Зараз відносини двох Корей залишаються напруженими. Вони загострилися в серпні 2015 року після того, як два південнокорейські солдати під час патрулювання нейтральної зони підірвалися на міні. Як заявив Сеул, вибуховий пристрій могли закласти північнокорейські диверсанти. КНДР свою причетність категорично заперечувала.

Після цього Південна Корея розгорнула додаткові сили вздовж кордону і почала широкомасштабну трансляцію пропаганди, спрямованої проти владного режиму КНДР. У відповідь Пхеньян підтягнув війська до кордону і повідомив, що країни відтепер перебувають "майже у стані війни". Завдяки переговорам ситуацію почасти вдалося врегулювати - обидві сторони повернули війська в казарми, а Сеул припинив пропагандистську кампанію. Після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки) мирного договору не було укладено, тому КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram