ГоловнаСвіт

Президент Гамбії заборонив жіноче обрізання

За даними ЮНІСЕФ, 76% жінок Гамбії перенесли жорстоку операцію.

Президент Гамбії заборонив жіноче обрізання
Президент Гамбии Яйя Джамме
Фото: EPA/UPG

Президент Гамбії Яйя Джамеме заборонив жіноче обрізання.

Про це пише The Guardian.

Незважаючи на те що рішення президента набирає чинності негайно, керівник програм кампанії за права жінок Equality Now Мері Ванда (Mary Wandia) зазначила, що необхідно ухвалити відповідний закон. "Держава повинна продемонструвати активну підтримку вирішення цієї проблеми і взяти її на особливий контроль, враховуючи, що три чверті жінок у цій країні зазнали такої процедури", - заявила вона.

Останніми роками в Гамбії спадає рівень підтримки операцій жіночого обрізання, проте, за даними UNICEF, 76% жінок країни перенесли цю операцію. 56% дівчаток до 14 років теж стали жертвою жіночого обрізання.

Зараз жіноче обрізання заборонено в 19 країнах Африки - 2015 року в цей перелік увійшла Нігерія.

ООН виступила за заборону практики жіночого обрізання ще 28 листопада 2012 року. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, такі процедури призводять до численних проблем зі здоров'ям, інфекційних захворювань і ускладнень під час пологів.

Жіноче обрізання - проведена без показань операція травмування жіночих геніталій і видалення їхніх частин. Метою такої процедури є обмеження задоволення, одержуваного жінкою від статевого акту, і обмеження її сексуальної активності.

Нагадаємо, в травні президент Гамбії пригрозив розправою всім геям у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram