ГоловнаСвіт

Дитячу версію YouTube звинуватили в рекламі шкідливої їжі

Захисники прав споживачів не задоволені діями популярних дитячих відеоблогерів.

Дитячу версію YouTube звинуватили в рекламі шкідливої їжі
YouTube
Фото: vegazeta.com.ua

Американські громадські організації звинувачують додаток YouTube Kids у рекламі шкідливих для дітей напоїв і продуктів харчування.

Про скарги на такий контент пише The Guardian.

Заяви надійшли у Федеральну торгову комісію США. Активісти Центру цифрової демократії і кілька інших захисників прав споживачів виявили в сервісі рекламу 17 виробників потенційно шкідливих напоїв і продуктів харчування, включаючи 58 відеороликів Coca-Cola і 31 з печивом Oreo. При цьому раніше всі ці компанії зазначали, що не обиратимуть дітей як основну цільову аудиторію своїх рекламних кампаній.

Захисники прав споживачів не задоволені також діями популярних дитячих відеоблогерів, які регулярно викладають на своїх каналах ролики, в яких вони розпаковують і їдять солодощі. Активісти планують звернутися в європейські компетентні органи, щоб установити всі аспекти взаємин YouTube Kids і рекламодавців.

Представники відеохостингу зі свого боку зазначають, що розміщують лише схвалені для сімейного перегляду ролики, куди не входить реклама їжі та напоїв. Однак завантажені на канал Coca-Cola та інших компаній відео, а також шоу дитячих блогерів не вважають рекламою і не підпадають під ці правила.

У квітні захисники прав споживачів вимагали від американської влади розслідувати рекламну політику YouTube Kids. У листі правозахисників стверджувалося, що сервіс містить протиправний контент. Зокрема мультфільми демонструють рекламу іграшок у вигляді персонажів із цих картин, що заборонено на американському телебаченні. Відеохостинг тоді відкинув усі звинувачення.

Додаток YouTube Kids було запущено в лютому. Його створили спеціально для безпечного користування дітьми. Добір роликів відбувається для молодшої групи аудиторії. Також можна встановити батьківський контроль, наприклад, для встановлення таймера на перегляд відео і фільтрацію налаштувань веб-пошуку.

Нагадаємо, в жовтні YouTube запустив платний сервіс без реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram