ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіян попросили відмовитися від турецького одягу

Асоціація текстильників Росії запропонувала ввести санкції на турецький текстиль

Росіян попросили відмовитися від турецького одягу
Фото: lady.nur.kz

Асоціація текстильників Росії відправила лист уряду РФ, в якому попросила росіян відмовитись від закупівель виробів текстильної та легкої промисловості з Туреччини на час "розгляду інциденту з літаком Су-24".

Про це йдеться в прес-релізі асоціації.

Президент асоціації Адам Шамхалович також запропонував у цей період ввести санкції на вироби текстильної та легкої промисловості з Туреччини.

"Сьогодні імпорт з Туреччини сягнув семи мільярдів доларів. Проста арифметика підтверджує: близько два з половиною мільярда доларів з них іде на заробітну плату громадян Туреччини, близько 400 млн доларів щороку йде до бюджету країни як податки, один мільйон осіб працевлаштовуються", - прокоментував Шамхалович.

На його думку, тоді як російській промисловості потрібна підтримка, а людям - робота, не варто "працевлаштовувати до трьох відсотків населення Туреччини".

Російський літак Су-24 збили турецькі військові 24 листопада. Президент Туреччини сказав, що це сталося після десятьох попереджень, і літак опинився у повітряному просторі Туреччини. Міноборони РФ цю інформацію спростовує. Літак знаходився на території Сирії, стверджують у Росії.

Унаслідок падіння загинув один пілот, іншого вдалося врятувати. Також загинув контрактник, який перебував у вертольоті Мі-8, що вилетів рятувати Су-24, однак його підбили на території Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram