ГоловнаСвіт

Путін звинуватив Туреччину в підтримці радикального ісламу всередині країни

Президент РФ далі посилює антитурецьку риторику

Путін звинуватив Туреччину в підтримці радикального ісламу всередині країни
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін звинуватив турецьку владу в проведенні цілеспрямованої внутрішньої політики щодо підтримки радикального ісламу.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми спостерігаємо - і не тільки ми, запевняю вас, це бачать у всьому світі, - що сьогоднішнє керівництво Туреччини протягом значної кількості років проводить досить цілеспрямовану внутрішню політику з підтримки та з ісламізації своєї країни", - зауважив він.

За його словами, "ми самі підтримуємо іслам і будемо це робити, але мова йде про підтримку [Туреччиною] такого більш радикального, чи що, напрямку", - підкреслив президент РФ. Путін додав, що іслам - велика світова релігія, вона є однією з традиційних релігій, у тому числі і в Росії.

Раніше Путін заявив, що Росія серйозно поставиться до інциденту з Су-24 і використовуватиме всі засоби для забезпечення безпеки.

Напередодні Путін назвав падіння бомбардувальника Су-24 в небі над Сирією ударом в спину і оголосив Туреччину поплічником ІДІЛ.

Нагадаємо, у вівторок російський Су-24 збили турецькі ВПС поблизу кордону з Туреччиною після вторгнення в повітряний простір країни. У міноборони РФ заявили, що бомбардувальник збили із землі, а також там заперечують відомості про те, що літак порушив повітряний простір Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram