ГоловнаСвіт

У США помер лауреат Нобелівської премії з економіки Дуглас Норт

Відомий економіст помер на 96-му році життя

У США помер лауреат Нобелівської премії з економіки Дуглас Норт
Фото: dailycomedy.com

Лауреат Нобелівської премії з економіки 1993 року Дуглас Норт помер у США на 96-му році життя.

Про це повідомляє сайт Університету Вашингтона в Сент-Луїсі, де викладав відомий економіст.

Наголошують, що Дуглас Норт помер у своєму будинку в Бензонії (штат Мічиган) у понеділок, 23 листопада.

"Дуглас Норт був мислителем-новатором, письменником і вченим. Але ще він уособлював усе найкраще, що може бути в людині, - він був уважним, добрим колегою, великодушним громадянином. Перебувати в його товаристві завжди було втіхою, і дуже багатьом його буде не вистачати", - висловив свої співчуття ректор університету Марк Райтон.

Дуглас Норт народився 5 листопада 1920 року. Він закінчив Каліфорнійський університет у Берклі, після чого викладав спочатку в університеті Сіетла, штат Вашингтон, а потім у Вашингтонському університеті Сент-Луїса.

1993 року Норт разом з економістом Робертом Фогелем отримав Нобелівську премію з економіки "за відродження досліджень у галузі економічної історії завдяки долученню до них економічної теорії та кількісних методів, що дозволяють пояснювати економічні та інституційні зміни".

Нагадаємо, цього року Нобелівську премію з економіки отримав професор Принстонського університету США Енгус Дітон. Його удостоїли нагороди "за аналіз споживання, бідності та добробуту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram