ГоловнаСвіт

Рада НАТО проведе екстрене засідання через збитий Су-24

Засідання навколо кризового питання почнеться о 18:00 за Києвом

Рада НАТО проведе екстрене засідання через збитий Су-24
Штаб-квартира НАТО
Фото: Юрий Михайлов

Рада НАТО проведе екстрене засідання після того, як ВПС Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, який, незважаючи на численні попередження, порушив турецький повітряний простір.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За даними агентства, засідання розпочнеться о 17:00 за європейським часом (18:00 за Києвом).

У вівторок недалеко від кордону Сирії та Туреччини турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, який, за заявою Анкари, порушив повітряний простір Туреччини. Обидва пілоти катапультувалися: один із них, за даними ЗМІ, загинув, другого затримали сирійські туркмени (етнічні турки, які живуть поза межами Туреччини).

У міноборони РФ стверджують, що літак не порушував повітряний простір Туреччини і знаходився тільки над територією Сирії. Турецькі військові, однак, показали маршрут збитого російського літака, який свідчить, що Су-24 збили у повітряному просторі Туреччини.

Президент РФ Володимир Путін, коментуючи інцидент, назвав Туреччину поплічником ІДІЛ.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу доручив МЗС країни проконсультуватися з НАТО і ООН з приводу ситуації на кордоні з Сирією.

МЗС Туреччини 19 листопада викликало посла Росії Андрія Карлова і вручило йому попередження про те, що Анкара має право відповісти, якщо безпека турецьких кордонів опиниться під загрозою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram