ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Бомбу на борту А321 сховали під сидінням 15-річної дівчини, - ЗМІ

Слідство встановило місцезнаходження вибухівки в літаку.

Бомбу на борту А321 сховали під сидінням 15-річної дівчини, - ЗМІ
Фото: EPA

Російська експертиза визначила, що бомба на борту лайнера А321, який впав на Синаї, була під пасажирськими сидіннями, найімовірніше - 31А і 30А.

Про це йдеться в статті видання The Daily Mail.

Однією з пасажирів, яка сиділа над бомбою і стала першою жертвою вибуху, виявилася 15-річна дівчина Марія Івлєва. Ймовірно, що прямо над вибухівкою була й 77-річна Надія Башакова, яка сиділа в літаку перед дівчиною, передає ТСН.

Фото: dailymail.co.uk

Слідчі не висловлюють припущень, що пасажири над бомбою були смертницями: їх вважають безневинними жертвами авіакатастрофи, які поверталися додому з Шарм-ель-Шейха.

"Надія Башакова з Волхова в Ленінградській області подорожувала із 43-річною донькою Маргаритою Симановою. Вони були досвідченими мандрівницями", - зазначає видання. Так, роком раніше жінки відвідали Гоа.

Марія Івлєва, також з Ленінградської області, летіла із 44-річною матір'ю Мариною Івлєвою.

За даними слідчих, ті, хто сидів безпосередньо над бомбою і поряд з нею, загинули миттєво при вибуху, еквівалентному кілограму тротилу. Водночас інші страждали довше, перебуваючи в паніці аж до падіння літака.

Епіцентр вибуху був виявлений завдяки хімічній та іншим судово-медичним експертизам на Airbus A321.

Згідно з однією з версій, бомба могла бути розміщена під сидінням там, де лежить рятувальний жилет.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" (Metrojet) розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі 224 людини, що перебували на борту. Повітряне судно виконувало рейс з Шарм-ель-Шейха у Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

16 листопада Росія офіційно визнала, що катастрофа сталася в результаті теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram