ГоловнаСвіт

Меркель вимагає справедливого розподілу біженців усередині Європи

Канцлер укотре відкинула вимоги про обмеження припливу біженців до Німеччини.

Меркель вимагає справедливого розподілу біженців усередині Європи
Фото: EPA/UPG

Скорочення числа мігрантів може відбутися тільки в рамках міжнародного та загальноєвропейського рішення.

Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила на з'їзді Християнсько-соціального союзу, який входить у правлячу в ФРН коаліцію, повідомляє DW.

Як повідомляється, Меркель вкотре відкинула вимоги про обмеження припливу біженців у країну. Вона підкреслила, що скорочення числа мігрантів, що в'їжджають в країну, може відбутися тільки в рамках міжнародного та загальноєвропейського рішення.

"Нам необхідний справедливий розподіл біженців всередині Європи", - сказала Меркель.

Крім цього, як повідомляється, Меркель заявила про необхідність захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу і укладення угоди про легальну міграцію з Туреччиною. Оскільки комплекс цих заходів, на її думку, є більш ефективним і справедливим, ніж "одноосібно встановлені державою рамки", і сприяє "порятунку життів і зменшенню числа біженців".

Як повідомляється, ще до виступу канцлера Меркель на з'їзді ХСС його делегати переважною більшістю голосів прийняли резолюцію про обмеження припливу мігрантів у ФРН. "Німеччина повинна заявити, що вже досягла межі своїх можливостей", - йдеться в документі.

Крім того, в окремій резолюції з'їзд ХСС висловився за введення в Німеччині заборони на носіння мусульманками паранджі і нікабу.

Нагадаємо, раніше лідери "Великої двадцятки" (G20) закликали інші країни робити внесок у розв’язання проблеми розміщення біженців в країнах Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram