ГоловнаСвіт

ЗМІ: терористи планували здійснити нову атаку в Парижі

Під час антитерористичної операції у паризькому передмісті затримано п'ять осіб

ЗМІ: терористи планували здійснити нову атаку в Парижі
Полиция в Париже
Фото: EPA/UPG

Терористи, операція з затримання яких триває у передмісті Парижа Сен-Дені, планували теракт у діловому центрі Дефанс на північному заході Парижа.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело, близьке до слідства.

У цілому під час антитерористичної операції у Сен-Дені, за даними Рейтер, затримали п'ятьох осіб. При цьому серед них немає імовірного організатора терактів у Парижі 13 листопада - Абдельхаміда Абауда, на затримання якого і був націлений цей рейд.

Спецоперація почалася в середу, 18 листопада, близько 4:30 (5:30 за Києвом) в одному з будинків на центральній площі. Загін спецпризначенців блокував п'ятьох озброєних людей, почалася стрілянина. У результаті чотири людини отримали поранення, серед них троє поліцейських. Під час рейду поліцейські знищили щонайменше одного ймовірного терориста, терористка-смертниця, яка перебувала у будівлі, підірвала себе сама, привівши у дію закріплену на поясі вибухівку.

У ніч на 14 листопада у Парижі і передмісті було здійснено серію терактів, жертвами яких стали, за останніми даними, 129 осіб, 352 постраждали. Бойовики влаштували стрілянину у кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, біля футбольного стадіону "Стад де Франс" у передмісті столиці Сен-Дені пролунали три вибухи.

Також стали відомі імена деяких безпосередніх виконавців теракту. Крім того, ЗМІ дізналися ім'я імовірного організатора атак - це 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд.

Відповідальність за теракти в Парижі взяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram