ГоловнаСвіт

Два рейси Air France із США у Париж перенаправили в інші аеропорти

Авіаслужби отримали анонімні повідомлення про мінування пасажирських лайнерів

Два рейси Air France із США у Париж перенаправили в інші аеропорти
Самолет Air France (Архив)
Фото: EPA/UPG

Два літаки авіакомпанії Air France, що вилетіли з американських аеропортів в Париж, перенаправили в інші аеропорти в США через повідомлення про бомби.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, літак Airbus A-380, що прямував за рейсом 65 з Лос-Анджелеса, направили у Солт-Лейк-Сіті, де він благополучно приземлився. За попередніми даними, йшлося про анонімний дзвінок про бомбу на борту. Усі 497 осіб, які перебували на борту, успішно покинули літак. Згодом у ФБР заявили, що жодних доказів загрози в літаку знайдено не було, всі пасажири повернулися на борт лайнера і політ продовжився.

Незабаром після цього літак Boeing 777 з 262 людьми на борту, що прямував рейсом 55 із Вашингтона, здійснив посадку в аеропорту Галіфаксу (Канада). Поліція обшукала літак із собаками, проте жодних слідів вибухівки не виявила.

Нагадаємо, заходи безпеки у світових аеропортах посилили після того, як угруповання ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракти, що сталися у Парижі 13 листопада, жертвами яких стали 129 осіб. Росія також поклала на ІДІЛ відповідальність за падіння пасажирського лайнера А321 над Єгиптом, унаслідок якого загинули 129 осіб. При цьому ІДІЛ раніше двічі брав на себе відповідальність за цю авіакатастрофу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram