ГоловнаСвіт

Міністр внутрішніх справ Польщі жорстко розкритикував голову Європарламенту

Варшава вимагає гарантій безпеки для прийому мігрантів.

Міністр внутрішніх справ Польщі жорстко розкритикував голову Європарламенту
Мартин Шульц
Фото: EPA/UPG

Новий міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак виступив із жорсткою критикою голови Європарламенту Мартіна Шульца, назвавши його слова про міграційну політику Польщі ще одним прикладом "німецької зарозумілості".

Про це повідомляє

агентство Рейтер.

При цьому Блащак нагадав, що Німеччина зруйнувала Варшаву під час Другої світової війни, а також звинуватив Шульца в тому, що він "відірваний від реальності".

Минулої неділі, 15 листопада, Шульц розкритикував ослаблену після

терактів у Парижі готовність Польщі прийняти сім тисяч біженців згідно з квотами ЄС на мігрантів. Тоді голова ЄП заявив, що небажання приймати біженців з Африки і з Близького Сходу демонструє відсутність європейської "солідарності".

Шульц також сказав, що ЄС готовий допомогти Польщі з фінансуванням бідних регіонів, а також посилити тиск на Росію, якщо Варшава відчує тиск з боку Москви.

"Але тоді ви не можете прийти і сказати, що проблема біженців є німецькою проблемою і нам немає діла до неї. Солідарність є ключовим питанням, і (вона не підлягає) вибірковому поданню фактів", - сказав голова Європарламенту.

Нагадаємо, в суботу, 14 листопада, міністр у справах ЄС Конрад Шиманський заявив, що Варшава вимагатиме гарантій безпеки, перш ніж приймати біженців у рамках системи квот Євросоюзу, після смертоносних нападів у Парижі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram