ГоловнаСвіт

Слідство у справі про вбивство Нємцова продовжили до лютого 2016 року

Російські слідчі сподіваються встановити особу замовника і висунути проти нього заочні звинувачення

Слідство у справі про вбивство Нємцова продовжили до лютого 2016 року
Фото: Сергей Нужненко

Слідчий комітет Російської Федерації продовжив на три місяці, до 28 лютого 2016 року, термін розслідування справи про вбивство Бориса Нємцова.

Як повідомляє "Росбалт", повністю розкрити злочин слідчі сподіваються наступного року.

До 28 лютого російські слідчі планують висунути звинувачення в остаточній редакції п'ятьом ймовірним виконавцям злочину, які перебувають під вартою.

Заочні звинувачення в організації вбивства висунули чеченцеві Руслану Мухудінову (також відомому як "Русік"), якого, можливо, вже немає серед живих. Особу замовника злочину поки що не встановлено, але джерело в правоохоронних органах повідомило, що в наступному році, "швидше за все, і йому заочно висунуть звинувачення".

Нагадаємо, Нємцова застрелили 27 лютого на Великому Москворецькому мосту біля Кремля. Вбивця кілька разів вистрілив йому в спину і, за даними слідства, зник на сірому автомобілі ZAZ Chance. Незабаром затримали Заура Дадаєва (слідство вважає, що саме він є виконавцем), Шадіда і Анзора Губашевих, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова. Беслан Шаванов підірвав себе гранатою під час затримання. В організації злочину слідство звинуватило імовірно загиблого чеченця Мухудінова.

11 жовтня СК РФ закінчив усі експертизи, призначені у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram