ГоловнаСвіт

Серед постраждалих у Парижі немає українців

Посол України все одно радить не їхати до столиці Франції

Серед постраждалих у Парижі немає українців
Олег Шамшур
Фото: ukrinform.ua

Серед постраждалих від терактів у Парижі українців немає. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив посол України у Франції Олег Шамшур.

"Я раджу прислухатися до МЗС та утриматися від поїздок до Парижа, але якщо ви в Парижі, то рекомендую утриматися від поїздок до центру Парижа. Станом на сьогодні вже є повний список жертв, на щастя, серед них немає українців і наразі момент у нас немає інформації про наявність українців серед постраждалих", - заявив посол.

Він зазначив, що незважаючи на напруження місцева влада контролює ситуацію.

Нагадаємо, що за непідтвердженими даними жертвами терактів у Парижі стали 129 осіб. Ще 352 поранено, з них 99 перебувають у критичному стані. Більшість із загиблих були вбиті під час атаки на концертний зал Bataclan. Терористи, які брали участь у нападі, були поділені на три "команди".

Нагадаємо, усього в атаках на Париж брали участь щонайменше вісім осіб.

Троє підірвали себе в клубі Bataclan, четвертого терориста, який брав участь у нападі на заклад, застрелили поліцейські. Ще троє бойовиків підірвали себе біля Стад де Франс, де грали збірні Франції та Німеччини. На матчі був присутній президент Франції Франсуа Олланд і глави МЗС двох країн. Восьмий терорист підірвав себе на бульварі Вольтера.

Перед тим як підірвати себе, терористи "спокійно і методично" розстрілювали звичайних парижан. Стрілянина відбувалася щонайменше у шести місцях.

Відповідальність за теракти у Парижі взяла на себе ІДІЛ. Кількість жертв терористів - 128 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram