ГоловнаСвіт

Власник сирійського паспорта, знайденого у паризького терориста, потрапив до Європи як біженець

На початку жовтня він "засвітився" на грецькому острові Лерос

Власник сирійського паспорта, знайденого у паризького терориста, потрапив до Європи як біженець
Фото: EPA/UPG

Власник сирійського паспорта, який знайшли у паризького смертника, потрапив до Європи як біженець, повідомляє Reuters з посиланням на грецького міністра Нікоса Тоскаса.

"Власник цього паспорта проїхав через острів Лерос 3 жовтня 2015 року, де його ідентифікували згідно з правилами Євросоюзу", - розповів він. Водночас The Guardian зазначає, що хоча це серйозний доказ того, що терорист потрапив в Європу разом з хвилею біженців, не можна виключати, що він просто купив документ у одного з біженців.

Хто були інші терористи, поки достеменно невідомо. За даними Reuters, один з них - француз, житель Куркурона (передмістя Парижа), де також проживав Амеді Кулібалі - паризький терорист, убитий в січні цього року.

Також передбачається, що троє з терористів - з Брюсселя, столиці Бельгії.

Нагадаємо, у нападі на Париж брали участь щонайменше вісім осіб. Усі вони загинули.

Троє підірвали себе в клубі Bataclan, четвертого терориста, який брав участь у нападі на заклад, застрелили поліцейські. Ще троє бойовиків підірвали себе біля Стад де Франс, де грали збірні Франції та Німеччини. На матчі був присутній президент Франції Франсуа Олланд і глави МЗС двох країн. Восьмий терорист підірвав себе на бульварі Вольтера.

Перед тим як підірвати себе, терористи "спокійно і методично" розстрілювали звичайних парижан. Стрілянина відбувалася щонайменше у шести місцях.

Відповідальність за теракти у Парижі взяла на себе ІДІЛ. Кількість жертв терористів - 128 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram