ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували ввести режим надзвичайного стану

Москва поклала відповідальність за теракти у Франції на Захід.

У Росії запропонували ввести режим надзвичайного стану
Архив
Фото: EPA/UPG

Віце-спікер Держдуми від фракції "Справедливая Россия" Микола Левичев запропонував перевести російські силові структури в режим надзвичайного стану у зв'язку з посиленням рівня терористичної загрози після терактів у Парижі.

Про це парламентарій заявив кореспонденту "Ленты.ру".

"В умовах, коли цивілізованому світу фактично оголошено війну, потрібно з усією серйозністю розглянути можливість посилення заходів із гарантування безпеки. Об'єкти інфраструктури, насамперед транспортні, місця масового скупчення людей, державні кордони потребують додаткового контролю. Потрібно перевести всі силові органи фактично в режим роботи в умовах надзвичайного стану", - підкреслив Левичев.

Віце-спікер Держдуми наголосив на тісному зв'язку терактів у Франції та політики Заходу на Близькому Сході. На його думку, посилення терористичної активності викликала "дестабілізація цілого регіону, іншої цивілізації, розвал цілих держав, ініційований Вашингтоном", що призвело до виникнення терористичної квазідержави ІД.

"Сьогодні замість об'єднання зусиль з реальної боротьби з терористичними угрупованнями в Сирії Захід зайнятий другим виданням холодної війни проти нашої країни всіма засобами, - заявив Левичев. - За зарозумілість і недалекоглядність своїх політиків розплачуються звичайні громадяни європейських держав".

Разом з тим Левичев висловив співчуття французькій нації, яка зіткнулася з безпрецедентною терористичною атакою.

Раніше 14 листопада віце-спікер Держдуми Ігор Лебедєв запропонував обмежити в'їзд до Росії аж до повного тимчасового закриття кордонів у зв'язку з підвищенням рівня терористичної загрози після терактів у Парижі. "Безумовно, необхідно посилити контроль, особливо на кордоні з такими державами, як Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан", - підкреслив він.

У ніч проти суботи в Парижі було здійснено серію терактів. За останніми даними, жертвами атак стали 128 осіб (президент Франції Франсуа Олланд говорив про 127 жертв).

Теракти сталися в семи місцях. Відповідальність за напади взяло на себе угруповання "Ісламська держава". Пізніше про причетність ісламістів заявив і Олланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram