ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Радфеді РФ підтримали заборону на польоти російських літаків до Туреччини і Тунісу

На думку російських сенаторів, безпека в цих країнах незадовільна

У Радфеді РФ підтримали заборону на польоти російських літаків до Туреччини і Тунісу
Совет Федерации России
Фото: council.gov.ru

У Раді Федерації Росії підтримали ідею заборонити польоти російських літаків до Туреччини і Тунісу.

Про це повідомляє РИА Новости.

За словами члена комітету Радфеду РФ з міжнародних справ Ігоря Морозова, безпека в цих країнах "залишає бажати кращого".

"Головне завдання російського уряду, скасувавши польоти до Туреччини і Тунісу, рекомендуючи не літати туди росіянам, - змусити уряди цих країн усерйоз узятися за безпеку місцевого туристичного кластеру: аеропортів, готелів, основних визначних пам'яток", - заявив Морозов.

За словами члена Радфеду, в Туреччині та Тунісі зараз "мало хто дбає" про забезпечення безпеки. Він сказав, що аеропорти Каїра, Александрії та Шарм-ель-Шейха перебувають у жахливому стані. "Для Росії головне завдання - це забезпечення безпеки власних громадян, а не наповнення бюджету цих країн", - упевнений він.

Морозов заявив, що російський уряд повинен подумати про заміну напрямків. В умовах кризи, вважає він, необхідно почати розвивати туристичну інфраструктуру в Криму і на Кавказі. Польоти всередині країни необхідно дотувати так, щоб перельоти для жителів Сибіру і Далекого Сходу на вітчизняні чорноморські курорти обходилися не дорожче за польоти у США та Японію.

З 6 листопада, за розпорядженням президента РФ Володимира Путіна, припинено авіасполучення Росії з Єгиптом. Авіакомпанії вивозять із Єгипту росіян, за оцінками профільних відомств, там до 70 тис. громадян РФ. Заборона на польоти, як заявляв прес-секретар президента Дмитро Пєсков, триватиме, допоки не буде забезпечено належний рівень безпеки.

Нагадаємо, Airbus A321 "Когалымавиа", що летів із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. Загинули всі 224 людини (переважно росіяни) на борту. Ведеться розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram