ГоловнаСвіт

Індія відкликала ліцензію на роботу Greenpeace у країні

Екологів запідозрили у фінансових махінаціях

Індія відкликала ліцензію на роботу Greenpeace у країні
Фото: bbc.com

Уряд Індії відкликав ліцензію на роботу в країні організації Greenpeace.

Згідно із заявою міжнародної екологічної організації, активістам дали 30 днів, щоб припинити роботу, передає "Русская Служба Би-Би-Си".

Індійська влада звинувачує організацію у фінансових махінаціях і фальсифікації даних. Крім того, лобістську групу звинувачують у нехтуванні індійським податковим законодавством і в проштовхуванні ідей, які гальмують економічне зростання.

У Greenpeace заявляють, що вони стали жертвою політики уряду Індії, спрямованої проти третього сектору. Звинувачення в махінаціях екологи назвали "грубою тактикою" уряду.

"Це наслідок глибокого неприйняття інших точок зору, яким, здається, відрізняються деякі структури нинішнього уряду", - йдеться в заяві, підписаній тимчасовим виконавчим директором "Грінпіс" Вінутою Гопалем.

За останні місяці уряд Індії посилив вимоги і закрив близько 9 тисяч організацій за те, що вони не задекларували пожертвування, що надходять з-за кордону.

Близько півроку тому індійський уряд заморозив рахунки Greenpeace, звинувативши екологів у порушенні податкового законодавства і діях, що суперечать економічним інтересам країни.

Нагадаємо, влітку в США Greenpeace оштрафували на $2,5 тис. за годину блокади судна Shell.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram