ГоловнаСвіт

США поки що не припинятимуть авіасполучення з Єгиптом

Рішення поширюється "менш ніж на 10 аеропортів", які розташовані в регіоні Синайського півострова.

США поки що не припинятимуть авіасполучення з Єгиптом
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в заяві про можливий вибух бомби на борту російського лайнера в Єгипті спирався на дані уряду США.

Про це заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Росбалт.

"Він зробив цю заяву на підставі того, що уряд дізнався за останні кілька днів", - сказав Ернест.

Окрім цього, Джош Ернест повідомив, що США поки що не збираються припиняти авіасполучення з Єгиптом, повідомляє ТАСС.

Один з репортерів нагадав, що президент Росії вирішив призупинити авіасполучення з Єгиптом, і запитав, чи "розглядають такий самий захід" у США.

"Ні, - відповів Ернест. - Зараз ми вживаємо застережних заходів на підставі рішення, про яке раніше оголосив міністр національної безпеки (США) Джей Джонсон".

Рішення, про яке йдеться, передбачало посилення режиму безпеки в кількох аеропортах у близькосхідному регіоні для рейсів, які прямують у США.

На прохання уточнити його деталі Ернест розповів, що рішення поширюється "менш ніж на 10 аеропортів" і що "всі вони в регіоні Синайського півострова". Йдеться про посилення огляду предметів, які проносять на борт повітряних суден, і "загальне посилення "режиму безпеки" разом із партнерами".

"Є й інші форми допомоги, яку США можуть надати владі в аеропортах для їхньої більшої безпеки", - сказав прес-секретар Білого дому. Подробиць він не розкрив, але все ж уточнив, що заходів вживають там, де США співпрацюють з владою в аеропортах. Тож "ми не починаємо з нуля", а "можемо посилювати те, що вже є", - заявив він.

Нагадаємо, що українська авіавлада не має юридичних підстав видавати розпорядження про заборону польотів у Єгипет, зокрема у Шарм-ель-Шейх.

Літак A321 російської авіакомпанії "Когалымавиа", що виконував рейс Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, зазнав катастрофи 31 жовтня через півгодини після вильоту. Уламки знайшли приблизно за 100 км на південь від адміністративного центру провінції Північний Синай міста Ель-Аріш, поблизу населеного пункту Ель-Хасна. Всього в літаку було 217 пасажирів і сім членів екіпажу, ніхто не вижив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram