ГоловнаСвіт

У США кандидатам на посаду президента Трампу і Карсону надали держохорону

Охороняти претендентів на посаду голови держави будуть майже 300 агентів Секретної служби

У США кандидатам на посаду президента Трампу і Карсону надали держохорону
Бен Карсон
Фото: EPA/UPG

Влада США надала двом республіканцям - фаворитам у передвиборній гонці, бізнесменові Дональду Трампу і колишньому нейрохірургу Бену Карсону, охорону.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на прес-секретаря Департаменту внутрішньої безпеки (DHS) Маршу Катрон.

За її словами, секретар DHS Джех Джонсон дав дозвіл на охорону, згідно з законом, після наради з консультативною радою Конгресу.

Обидва кандидати офіційно попросили охорону в цілодобовому режимі. Для її забезпечення залучать майже 300 агентів Секретної служби - відомства, яке відповідає за безпеку президента та провідних політичних діячів США.

Два республіканці стали першими претендентами на президентський пост, які звернулися в Секретну службу з проханням надати охорону. Фаворита демократів Гілларі Клінтон уже забезпечено охороною, оскільки вона є дружиною колишнього президента Білла Клінтона.

Згідно з даними соціологів, опублікованими наприкінці жовтня, перше місце за популярністю серед республіканців посів Карсон - на його підтримку виступили 26% прихильників цієї партії. Трампа підтримують 22% опитаних.

Два політики сильно відірвалися від своїх конкурентів: сенатор Марко Рубіо заслужив прихильність 8% республіканців, а колишня глава Hewlett-Packard Карлі Фіоріна та екс-губернатор Флориди Джеб Буш домоглися схвалення 7% консерваторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram