ГоловнаСвіт

Головред Charlie Hebdo відповів на критику карикатур про катастрофу A321

Французьке сатиричне видання вважає критику на свою адресу спробою Кремля відвернути увагу від інших проблем

Головред Charlie Hebdo відповів на критику карикатур про катастрофу A321
Карикатуры на крушение A321
Фото: charliehebdo.fr

Головний редактор французького сатиричного журналу Charlie Hebdo Жерар Біар прокоментував висловлювання прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, який назвав карикатури, пов'язані з катастрофою A321 у Єгипті, "блюзнірством".

"Я цього просто не розумію. Ми - світська, демократична і атеїстична газета. Поняття блюзнірства не має для нас жодного значення. Ми коментуємо новини, як і всі інші видання", - сказав Біар в інтерв'ю російській службі радіостанції RFI.

"У Кремлі намагаються відвернути таким чином увагу від інших проблем", - додав він.

Біар підкреслив, що зображення не покликані висміяти жертв чи сам факт трагедії. "На цих малюнках немає карикатурних персонажів. Ми просто коментуємо подію і показуємо свій погляд на неї. І ми робимо це щотижня", - сказав він.

У виданому напередодні номері Charlie Hebdo опубліковано дві карикатури про падіння російського пасажирського літака А321 у Єгипті, унаслідок якого загинули 224 людини.

На одній з карикатур зображено бойовика угруповання "Ісламська держава", на якого падають уламки літака і пасажири. Підпис до карикатури стверджує: "Російська авіація посилила бомбардування".

Другий малюнок має заголовок "Небезпеки російських лоукостерів". На ньому зображено череп зі зламаними сонцезахисними окулярами, на задньому плані - розкидано людські останки і каркас літака, що палає. "Треба було летіти компанією Air Cocaine", - "каже" череп. Йдеться про скандал з французьким літаком, на борту якого у Домініканській республіці знайшли 680 кілограмів кокаїну.

Прес-секретар Путіна назвав карикатури блюзнірством. "Я, чесно кажучи, часу мало було, але порився разом зі своїми колегами, ми спробували знайти карикатури на співробітників журналу Charlie Hebdo, яких розстріляли терористи, але не змогли їх знайти. Якщо їх опублікували - це теж блюзнірство, принаймні, так прийнято вважати у нас у країні", - заявив Дмитро Пєсков.

Раніше у п'ятницю повідомлялося, що розвідслужби США і Британії перехопили перемовини терористів про бомбу на борту A321.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram