ГоловнаСвіт

У Японії зареєстрували перші одностатеві союзи

Японський уряд з обережністю підійшов до питання визнання одностатевих шлюбів

У Японії зареєстрували перші одностатеві союзи
Однополая пара (Архив)
Фото: lenta.ru

Влада Японії зареєструвала перші у країні одностатеві союзи.

Як повідомляє агентство Рейтер, відповідні документи вперше видали в Токіо 4 листопада.

Один із таких союзів укладено в будівлі міської ради в районі Сібуя - на церемонію прибули дві жінки, Хіроко Масухара (Hiroko Masuhara) і Коюкі Хігаші (Koyuki Higashi). "Я в захваті від того, що місто, в якому я живу, визнало мого партнера частиною моєї родини", - розповіла журналістам Масухара. Хігаші у свою чергу висловила сподівання, що цей їхній крок послужить справі поліпшення ситуації з правами ЛГБТ-спільноти у всій країні.

Сертифікати про укладення союзів одностатевим парам видають у двох районах японської столиці - Сібуя і Сетагая. Офіційно такі союзи не вважаються шлюбом. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в лютому заявляв, що уряду треба бути надзвичайно обережним у питанні визнання одностатевих шлюбів.

Наразі одностатеві шлюби реєструються у 20 державах світу, кількох штатах Мексики, на більшій частині території Великобританії. Вперше їх легалізували у 2001 році в Нідерландах.

Нагадаємо, наприкінці жовтня одностатеві шлюби легалізували в Ірландії. Країна стала першою у світі, де одностатеві шлюби дозволили шляхом голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram