ГоловнаСвіт

Президент Єгипту спростував причетність ІД до катастрофи А321

За словами єгипетського лідера, ситуація з безпекою на Синаї повністю контролюється єгипетською владою.

Президент Єгипту спростував причетність ІД до катастрофи А321
Президент Египта Абдель Фаттах ас-Сиси
Фото: EPA/UPG

Президент Єгипту Абдель-Фаттах аль-Сісі назвав пропагандою заяви терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) про причетність до катастрофи російського лайнера А321.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC

"Повідомлення ІД про причетність до катастрофи лайнера - це пропаганда, спрямована на те, щоб підірвати стабільність, безпеку та імідж Єгипту. Ситуація на Синаї, зокрема в районі падіння літака, перебуває під нашим повним контролем", - заявив він.

Директор національної розвідки США Джеймс Клеппер і собі повідомив, що "прямі докази причетності будь-якої терористичної групи до катастрофи відсутні". За його словами, цей сценарій "малоймовірний, але не виключений".

31 жовтня "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за катастрофу А321. У повідомленні ІД, поширеному в соцмережах, було сказано: "Солдати халіфату успішно атакували російський літак на Синаї. Бійцям "Ісламської держави" вдалося збити в провінції Синай російський лайнер, в якому летіли більш ніж 220 російських хрестоносців. Вони всі вбиті".

Згодом міністр транспорту РФ Максим Соколов спростував причетність ісламістів до катастрофи.

Лайнер Airbus A321 компанії "Когалымавиа", який летів із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, упав 31 жовтня на півночі Синайського півострова. На його борту перебували 217 пасажирів (у тому числі 25 дітей) і 7 членів екіпажу. Всі вони загинули. Зараз триває розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram