ГоловнаСвіт

Влада Каліфорнії оштрафувала низку міст за марнотратство води

Безпрецедентна сезонна посуха фіксується в Каліфорнії вже четвертий рік

Влада Каліфорнії оштрафувала низку міст за марнотратство води
Фото: lib.ru

Муніципалітети каліфорнійських міст Беверлі-Хіллз, Індіо і Редлендс оштрафовані за перевитрату води на тлі триваючої в штаті посухи.

Про це пише The Independent.

Вони порушили постанову від 2013 року про зниження рівня споживання води на 25%. Кожен з муніципалітетів отримав штраф у розмірі $61 тис. доларів за невідповідність стандартам використання джерел водопостачання.

Як повідомив голова державної служби з контролю за водокористуванням Кріс Керріган (Cris Carrigan), у вересні в Беверлі-Хіллз в середньому було витрачено 169 галонів води (приблизно 640 літрів) на людину. При цьому жителі найбільшого в штаті міста - Лос-Анджелеса - використовували в середньому по 68 галонів (близько 257 літрів). Керріган дорікнув забезпеченим городянам з Беверлі-Хіллз в тому, що вони витрачають занадто багато води на "полив своїх галявин".

Шеріл Фрейлінг (Cheryl Friedling), представник влади Беверлі-Хіллз, заявила, що занадто марнотратним жителям будуть загрожувати персональні штрафи.

Один з колишніх містян Річард Грін (Richard Greene) засумнівався в ефективності застосування таких заходів щодо міста. За його словами, штраф у розмірі $61 тис. доларів "занадто малий для, можливо, найбагатшого міста в країні, якщо не в світі". "Це кишенькові гроші для більшості людей, які живуть тут", - додав він.

У червні американський діджей і співак Мобі звинуватив у небувалій посуці в Каліфорнії великих фермерів, які витрачають, на думку артиста, занадто багато води. Однак сільгоспвиробники заявили, що аграрії споживають лише 40% води. Цей обсяг вони за своєю ініціативою вже готові скоротити на чверть.

Безпрецедентна сезонна посуха фіксується в Каліфорнії вже четвертий рік. Тимчасом як метеорологи пояснюють посуху природними причинами, політики та громадські активісти висувають альтернативні теорії - марнотратство серед іммігрантів, скотарів, власників полів для гольфу та нафтовиків.

За даними на 2010 рік, населення Беверлі-Хіллз становить 34,1 тис. осіб. У місті живуть багато знаменитостей музики і кіно - Стівен Спілберг, Сильвестр Сталлоне, Міккі Рурк, Едді Мерфі, Мік Джаггер та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram