ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Православні активісти проведуть рейди у ніч Хеллоуїну на півдні Росії

Прихильники РПЦ намір робити зауваження тим, хто святкують, у разі "виникнення будь-яких ексцесів"

Православні активісти проведуть рейди у ніч Хеллоуїну на півдні Росії
Архивное фото. Во время празднования Хэллоуина в Санкт-Петербурге
Фото: EPA/UPG

У ніч на 31 жовтня православні активісти Краснодара, Сочі і Ростова-на-Дону проведуть рейди по клубах та інших розважальних міських майданчиках.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Про проведення рейдів агентству розповів керівник міжрегіонального "Православного союзу" в Краснодарі Роман Плюта.

"Заборонити цей активно нав'язуваний карнавал кошмарів охочим у ньому брати участь сьогодні, я думаю, неможливо. А от провести його коректно, без образи традиційних віросповідань, без жахливих зомбі-кошмарів просто на вулицях наших міст - я впевнений, можливо", - сказав він.

Активісти відвідають нічні клуби, які збираються відзначати Хеллоуїн, і перевірять вулиці. Вони робитимуть зауваження у разі "виникнення будь-яких ексцесів". Якщо до них не прислухаються, активісти напишуть заяви в поліцію.

Російська православна церква неодноразово засуджувала святкування Хеллоуїна в Росії. Раніше православні активісти Москви сказали, що планують збирати підписи за обмеження його публічного святкування, а також домагатися повної заборони на використання його атрибутики у дитячих садках і школах.

Хеллоуїн, який походить від традицій древніх кельтів, традиційно святкується в англомовних країнах 31 жовтня, у переддень Дня всіх святих. У 1990-х роках це свято почали відзначати в Росії і країнах СНД.

Нагадаємо, раніше школярам Архангельська заборонили святкувати Хеллоуїн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram