ГоловнаСвіт

У Чорногорії повторно звинуватили Росію у причетності до антиурядових протестів

У Подгориці вважають, що Росія хоче зірвати вступ Чорногорії до НАТО

 У Чорногорії повторно звинуватили Росію у причетності до антиурядових протестів
Протест в Подгорице, Черногория, 24.10.2015
Фото: EPA/UPG

Влада Чорногорії не повірила в заяву МЗС РФ про непричетність Москви до масових протестів у Подгориці і визнала її доказом російської участі у подіях у країні.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті уряду Чорногорії.

З повідомлення випливає, що Департамент інформації і преси МЗС РФ, заявляючи про стурбованість з приводу можливого застосування "надмірної сили проти "мирних демонстрантів", не говорить, що "мирні протестувальники" закидали поліцію пляшками із запальною сумішшю і спробували насильно захопити парламент і здійснити державний переворот".

Чорногорська влада підкреслила, що ця деталь "підтверджує правильність заяви прем'єр-міністра Міло Джукановича про участь Росії в акції протесту проти НАТО".

Акції протесту у Подгориці тривають вже протягом двох тижнів. Активісти вимагають відходу у відставку уряду Міло Джукановича, якого звинувачують у корупції і неефективному управлінні країною. Найближчим часом Чорногорія чекає на запрошення до НАТО, і прем'єр Джуканович неодноразово звинувачував протестувальників у спробах зірвати вступ до альянсу.

22 жовтня прем'єр-міністр звинуватив у підтримці антиурядових акцій протесту Росію. Російське МЗС традиційно заперечувало свою причетність до будь-яких подій у Чорногорії, назвавши звинувачення у причетності до "роздування соціальної напруженості" бездоказовими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram