ГоловнаСвіт

Латвія розкритикувала проект газопроводу "Північний потік-2"

Проект "Газпрому" свідчить про нездатність Європи бути солідарною.

Латвія розкритикувала проект газопроводу "Північний потік-2"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма приєдналася до висловленої міністром економіки Даною Рейзнієце-Озолою критики проекту газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє Delfi.

"Європі слід бути більш послідовною у своїй позиції в питанні сприяння енергонезалежності від Росії. Щоправда, з європейського боку в цьому проекті бере участь приватний бізнес", - сказала Лаймдота Страуюма.

Міністр економіки Латвії Дана Рейзнієце-Озола сказала, що проект "Північний потік-2" свідчить про нездатність Європи у відповідальні моменти бути солідарною.

"Я вже сказала європейським колегам, що в наших діях немає послідовності. Правою рукою ми пишемо стратегію енергетики, лівою - будуємо "Північний потік-2", що свідчить про нездатність Європи у відповідальні моменти бути солідарною", - сказала вона.

Російський "Газпром" і кілька західноєвропейських компаній у рамках проекту "Північний потік-2" планують прокласти другу гілку газопроводу дном Балтійського моря.

Раніше повідомляли, що Єврокомісія перевірить плани будівництва газопроводу "Північний потік" на відповідність європейському законодавству.

Польща вже заявила, що будівництво "Північного потоку-2" суперечить енергополітиці ЄС і країна буде порушувати питання про доцільність його будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram