ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

​Російська поліція почала перевірку опозиціонера Яшина на екстремізм

Офіційних звинувачень Яшину наразі не висували

Російський опозиціонер, співголова партії ПАРНАС Ілля Яшин заявив, що головне управління з протидії екстремізму МВС Росії ("Центр Е") проводить перевірку його запису у Twitter на предмет розпалювання соціальної ворожнечі.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Подзвонили з "Центру Е" і повідомили, що на мене подано заяву про порушення кримінальної справи у зв'язку із записом у Twitter. Проводиться дослідча перевірка, за результатами якої ухвалять рішення про порушення або непорушення кримінальної справи", - сказав опозиціонер. Він уточнив, що звинувачення йому наразі офіційно не висували, у зв'язку з чим він відмовився з'явитися в управління для дачі роз'яснень. Хто подав на нього заяву про порушення кримінальної справи, Яшину, за його словами, також не відомо.

У своєму акаунті у Facebook опозиціонер уточнив, що перевірка ведеться у зв'язку з його записом у Twitter від 14 липня 2015 року із текстом "кращим меморіалом Борису (Нємцову - ред.) буде зміна цієї влади".

Позвонил какой-то юноша с вкрадчивым голосом, представившийся оперуполномоченным Центра Э. Сообщил, что на меня подано з...

Posted by Ilya Yashin on Tuesday, October 27, 2015

14 липня Комісія з монументального мистецтва при Мосміськдумі відмовила в установленні на Великому Москворецькому мосту пам'ятного знаку політику Борису Нємцову. Відповідне звернення до столичної мерії направляв депутат Держдуми Дмитро Гудков. 16 квітня під час прямої лінії президент РФ Володимир Путін заявив, що столична влада "може і мусить ухвалити рішення" щодо встановлення пам'ятної таблички політику.

Бориса Нємцова убили увечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту. У нього вистрілили кілька разів, політик помер на місці. Розслідування справи триває досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram