ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний знайшов на Рубльовці "китайський палац" Шойгу вартістю $18 млн

Співробітникам створеного Навальним Фонду боротьби з корупцією погрожували співробітники ФСБ

У міністра оборони Росії Сергія Шойгу є будинок за $18 млн в елітній Рубльовці.

Фото: alburov.ru

Інформацію про це опублікував на сайті alburov.ru співробітник створеного російським опозиціонером Олексієм Навальним Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Георгій Албурі.

ФБК встановив, що земля, на якій знаходиться будинок, складається з двох ділянок. Площа першої - 1768 кв.м., другої - 7232 кв.м., розташований він у Барвисі. Першу ділянку 2010 року купила Олена Антипіна, другу вона придбала в серпні 2012 року. Звернувшись по історичні витяги на обидві ділянки, співробітники фонду з'ясували, що у 2009 році землю купила Ксенія Шойгу - донька міністра оборони.

Фонд з'ясував, що у квітні 2010 року донька Шойгу передала Антипіній першу ділянку, другу - в серпні 2012 року (ділянка була також і у власності Дмитра Коцюбинського, з яким російський міністр оборони грав у хокей).

У 2010 році, за даними ФБК, Ксенія Шойгу почала будівництво. За оцінками фонду, вартість будинку - $18 млн.

"У деталях біографії Шойгу є такий епізод: "З 1979 року працює старшим виконробом будівельного тресту "Ачинскалюминстрой". Одружився з донькою головного інженера тресту Олександра Антипіна і вже через кілька років зайняв його крісло". Дружину Шойгу у дівоцтві звали Ірина Олександрівна Антипіна. Усе зрозуміло. Розкішний будинок записано на сестру дружини Шойгу", - йдеться в матеріалі.

Албурі пише, що біля будинку Антипіної, коли співробітники фонду намагалися "подивитися вживу", їх зустріли співробітники ФСБ та карного розшуку. Після цього їх відвезли до відділення під приводом перевірки на "причетність до квартирних крадіжок".

Після цього у відділенні співробітникам ФБК сказали, що вони збирають особисті дані родичів тих, хто воює у Сирії для передачі адрес "Ісламській державі".

"Не жарт, саме так і сказали. Навіть спеціального фсбшника "Борю" пригнали для залякування. До речі, перший випадок, коли нам прямо погрожували з приводу публікації розслідування, з цього приводу ФБК готує звернення до прокуратури", - пише Албурі.

Також у матеріалі фонду йдеться, що будинок міністра оборони знаходиться між будинками Юрія Воробйова (батько губернатора Московської області Андрія Воробйова) і його дружини Людмили Воробйової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram