ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці закликали Росію припинити обстріл їхніх позицій

Представники сирійської опозиції готові розглянути можливість співпраці з РФ

Сирійські повстанці закликали Росію припинити обстріл їхніх позицій
Сирийские повстанцы (Архив)
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанські угруповання, пов'язані з коаліцією "Вільна армія Сирії" на півдні САР заявили, що Росія мусить припинити обстріл повстанських позицій, щоб вони могли обговорити можливість співпраці з Москвою.

Про це повідомляє агентство Рейтер

У суботу, 24 жовтня, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російська авіація, яка проводить військову операцію в Сирії з 30 вересня, готова допомогти "патріотичній" сирійській опозиції.

"Ми не відхиляли цю пропозицію. Ми просто сказали, що якщо росіяни серйозні у своїй пропозиції, то вони повинні негайно припинити цілити у наші базі і по цивільних районах", - заявив Іссам аль-Раєс (Issam al- Rayyes), представник Південного фронту "Вільної сирійської армії" у коментарі BBC.

"Нам не потрібна допомога зараз, вони мають припинити атакувати наші бази, а потім ми можемо поговорити про майбутню співпрацю", - додав він.

Зазначимо, що "Вільну армію Сирії" розглядають як найбільш помірковану сторону у сирійському конфлікті. Підтримку цієї організації надають США і Саудівська Аравія.

Раніше російських авіаударів зазнавали зайняті повстанцями райони на заході Сирії, які є ключовими для подальшого правління президента САР Башара Асада, зазначає Рейтер. Агентство також зазначає, що більшість повстанських угруповань очолюють колишні військові офіцери, які перейшли на бік опозиції. Деякі з цих угруповань отримують іноземну військову підтримку: їхні бійці проходили навчання, організоване американським ЦРУ, а також одержували зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram